FULLSPÄCKAT.

Veckan har hittils vart enormt påfrestande må jag säga. Och inte är den över än. Men det är roligt och jag vet att allt det här hektiska som är just nu, ger oss så otroligt mycket tillbaka senare. Man lär vara beredd på snabba beslut, ha en fot in i många projekt och att vad som helst kan dyka upp precis när som helst.

Vi har ett skarpt projekt på gång som vi ska göra. Min grupp skall lägga upp en plan och förhoppningsvis ett genomförande utav en källarlokal i en privat bostad. Skyltdockan "jag är skyltdockan" skall stå färdig på fredag inför skolans vernissage, vilket jag slitit med i två hela dagar nu, samt att vi ska ha en redovisning i 8 min om ett materialhäfte. Men det är skitkul.

Imorse hade jag min redovisning i retorik, då vi i 5 minuter skulle snacka utefter en speciellt modell, om ett valfritt ämne på scenen i dekosalen. Det gick riktigt förvånadsvärt bra. Imorrn är det exponering igen (det bästa) och sen blir det att slutföra dockan. Resultatet får ni se på fredag.

Nu ska jag dricka te med mina sambosar och skriva klart ett arbete tills fredag. Många järn i elden.


PUSS och GODNATT


FUCK CANCER.

Det är så jävla läskigt.
 
- I världen fick ca 12 miljoner personer diagnosen cancer under 2010, varav 50.000 personer var i Sverige.
- Varje år drabbas fler än 800 personer mellan 16-30 år av cancer, bara i Sverige.
- Cancer är den vanligaste dödsorsaken för personer mellan 15-75 år.
- Vanligaste cancerformerna bland barn (upp till 20 år) är hjärntumör och leukemi.
 
Ung Cancer är en ideell organisation för unga vuxna cancerdrabbade, 16-30 år.
 Dem jobbar för att förbättra unga vuxna cancerdrabbades levnadssituation. Med det menar dem att unga vuxna cancerpatienter inte bara ska överleva, utan även ha ett riktigt bra liv. Dem jobbar för att skapa bästa möjliga förutsättningar för unga cancerdrabbade både under och efter sjukdomstiden.
 
Jag rekommenderar er att läsa Om Ung Cancer, dess bakgrund, och vilken uppgift dem har. Här kan du som drabbad (16-30år) utav cancer eller är anhörig till en cancerpatient bli medlem och prata med ungdomar i samma situation.
 
I Ung Cancers webshop finns det massvis av olika prylar du kan köpa för att stödja dem ungas kamp i resan med cancer. För 100kr kan du (precis som jag gjort) köpa ett härligt armband med texten "fuck cancer", för 25kr få en pin hem i brevlådan eller varför inte slå till på en hoodie, tavla eller tygpåse.
 

Vi gör alla skillnad.
 
 


GODKVÄLL.

Kom precis alldeles nyss från skolan, hängde med skyltdockorna ett tag. Börjar bli riktigt stiliga nu inför vernissagen på fredag. Mycket på gång, stora och mindre stora projekt. Då lär man ta till vara på tiden. Kul är det iallafall.
 
Får berätta mer om allt det där senare. Avslutar istället med det första lilla exponeringsprojektet/uppdraget vi fick på entreprenörskola -moodboarden "vem är du?"
 
 
Ja, det här är iallafall jag. Resten får ni lista ut själva!
 
 


INDUSTRIELLT FÖR HJÄRTAT.

Kombinationen naturmaterial, det kalla vita, det minimalistiska, det gråa spräckliga, den svartvita grafiska formgivningen, möbler i plåt, stora golv i betong och den offantliga mängd belysning runtomkring får mitt lilla inredningshjärta att blöda. Drömmen om att en dag förverkliga allt det här, på en fin plats och i ett stort fint hus gör saken inte direkt sämre.
 
En gammal industrilokal, med synliga balkar och rör. Med loft och högt i tak. Våningar i etage och välbevarade betongväggar. Det kan väl inte vara för mycket begärt? Nej. Det är ju trots allt bara jag själv som sätter gränserna för hur långt jag vill nå.
 
 
 
 
 
 


SKYLTFÖNSTER.

Idag var det föreläsningsdags i skolan och Annica Bergman var på plats, skaparen till boken Skyltfönster. Klassen vart erbjuden att köpa boken för några veckor sedan och idag kom hon hit och berättade för oss om resan från dekoratör till egen företagare. Boken beskriver dekoratörsyrket och är samtidigt en instruktions -och inspirationsbok kring allt runt ett skyltfönster. Hur man går till väga, vad man kan använda sig utav för material, hur man får tag på rekvisita, praktiska tips och exponeringsförklaringar steg-för-steg. Jag älskar den.
 
Efterat Annica visat lite snabbt på förmiddagen hur hon arbetar, fick vi på eftermiddagen tillfället att testa på själva. Jag verkligen brinner för det här praktiska och trots att det ser så sjukt lätt ut när hon står på scenen och "trollar" så är det betydligt svårare när man får saker i egna händer. Vi är ju alla färskvaror just nu, men det ska bli otroligt roligt och intressant och se hur vi med tiden utvecklas och går ut som fullt utbildade visual merchandisers allihoppa ♥
 
Annica visar..
 
Klassens egna färdiga -och ofärdiga konstellationer...
Bästa Sussie, Shoshan och Gisela får avsluta inlägget. PUSS
 
 
 


MEGAFLYTT.

Det är väl ungefär vad som har hänt dem senaste dagarna. Jag och min sambo valde i måndags att flytta från Leksandsbyn till campingens solsida -Tallbacken. Så tillsammans med vår granne Lisa och 9 andra brudar från klassen tog vi vårt pick och pack och flyttade oss hit så sent som igår, what a house! Tillskillnad från den andra sugan så är den ju beeeeeetydligt större, modernare och fräschare. Med tre sovrum, ett RIKTIGT kök, två toaletter, dusch med bastu, kabeltv och internet. Här finns sammanlagt 12 sängplatser, så mina brudar, what a party!

...så med lite personlig prägel på det här hemmet och i mitt eget rum, så kan nog dessa tre sista månader för denna termin bli hur mysiga som helst tror jag. PUSS
 
 


MODERNA MUSEET.

Lite inspiration såhär i höstkylan skadar väl aldrig. Trillar in här ibland och dem har så himla mycket fint. Skulle vara fantastiskt att få besöka någon utav butikerna i Stockholm eller Malmö på riktigt någon dag. Här finner du ett spännande noga utvalt sortement för alla åldrar och i alla olika prisklasser. Affischerna är to die for om jag får säga så. Tyvärr tycks du behöva besöka butiken för att få ut så mycket som möjligt utav sortementet, men webshopen har en del som förhoppningsvis faller dig i smaken också.
 
 
 


FABULOUS.

Shit vad helgerna rusar i väg. Här sitter vi, i väntan på att pappa ska komma upp och hälsa på, med en kopp kaffe och summerar gårdagen. Det var kårfest och temat var hollywood. Temat var såklart en tolkningsfråga och jag bestämde väl mig i sista sekund för att på något sätt försöka efterlikna den brittiska fotomodellen Twiggy (Lesley Hornby) och min sambo fick bli en ung Goldie Hawn. Det gick väl sådär. Men kul var det.
 
 
Tack för en mycket trevlig kväll tjejer, kåren och entreprenörskolan ♥


WHAT A DAY!

Jag tror vi alla i klassen älskar dem torsdagar och fredagar vi har butiksexponering med Maliin och Anna. Det är alltid så jävla kul och man vet aldrig vad man har att vänta. Idag stod ljussättning på schemat och inom loppet av en timme hade Anna packat på oss varsin enkel IKEA LAMPAN-bordslampa, som vi hade ca 2½ timme att sätta vår egen prägel på. Det är helt sjukt kul att se kreativiteten flöda på entreprenörskolan, man blir så jävla peppad och inspirerad.
 
Min bordslampa fick bli taklampa med textil från IKEA. Klippte ut dalahästar i genomskinlig dekorplast som jag fäste på insidan utav skärmen. På bilden till höger längst upp i hörnet kan ni skymta lite utav något som skall föreställa min dala-lampa.
På delad första plats enligt min mening vart Giselas "tårt-lampa" och Lindas papp-lampa med den där "industriella" känslan. Ruskigt imponerande!
 
Efter skolan vart det en tur till Borlänge för ett projekt vi har under hösten där, lite shopping i Kupolen, besök i godisaffären och hem till hemmagjord sushi med grannarna. FANTASTISK FREDAG.

Pippi i godisaffären -min älskade sambo
 


THUMBS UP.

 
Mosters lilla groda, tänk att man kan sakna dig så mycket.
 


BUTIKSEXPONERING.

Förrutom allt teoretiskt vi har så har vi även mycket praktiska ämnen, butikskommunikation/exponering är ett sådant ämne. En favorit på schemat måste jag erkänna. En månad har gått ungefär, men vi har ändå hunnit haft en del övningar och blivit överösta med en hel del projekt till hösten.
 
Idag hade vi stryk-teknik och styling av skyltdocka på schemat. Med andra ord hur man ska gå till väga med ett strykjärn i samband med en skyltning eller hur man gör armar av papper om skyltdockan kommer som en torso. Man må tycka att det borde vara hur enkelt som helst egentligen, men när allt fokus hänger på kläderna i en klädbutik måste man veta EXAKT hur man ska lägga upp det på bästa visuella sätt. Man lär sig något nytt varje dag.
 
En sådan dag på entreprenörskolan kan med andra ord se ut såhär:
 


 
Dekosalen, i love it.
 


LIVING THE DREAM.

Herregud vad längesedan jag var här inne. Jag har nästintill hunnit glömma bort att jag har en blogg.
 
Det är ganska roligt att min nya blogg "jag skulle skriva i varje dag.." hängde med i några månader iallafall. Nu, när jag bor i en annan stad och lever ett annat liv, kanske det skulle vara roligt för ER andra att följa min resa här uppe i Leksand. Därför kanske det är dags att ta tag i bloggen igen.
 
Hur som helst, vad hände liksom?
 
Det var väl kring jul någongång jag skrev mitt senaste inlägg och jag vill lova att det har hänt en hel del sedan sist. För att göra en lång historia kort:
  • Jag blev den 23 Januari 2012 moster till lilla Astrid
  • Träffat mannen i mitt liv
  • Har sålt min fina lägenhet
  • Blivit sambo
  • Tagit tjänstledigt från jobbet
  • Flyttat till Leksand (19 Augusti 2012)
  • Studerar till Visual Merchendiser på entreprenörskolan i Leksand

Som jag tidigare skrev, så skulle det vara en ära för mig att få dela allt härinne med er. Åtminstone lugna min familjs nerver därhemma. Jag hoppas kunna uppdatera er med det mesta som händer och som jag får vara med om här uppe, men också allt annat runt omkring som är viktigt och betydelsefullt i mitt liv.
 
Just nu är det full fokus på studierna häruppe som gäller och jag är precis inne på min andra månad. Vi är redan överösta med uppdrag och projekt och jag kan inte förklara i ord hur glad jag är över att ha fått den här chansen.
 
För tillfället bor jag i en stuga på Leksand Strand med en superhärlig tjej från Boden och tillsammans studerar vi båda till Visual Merchandisers på entreprenörskolan. Åker hem så många helger jag kan och som schemat tillåter.
 
Vad är och vad gör en Visual Merchandiser?
Kärt barn har många namn. Det kan också heta dekoratör, inredare, kommunikatör och butikskommunikatör. Jag själv väljer att kalla det VM, eftersom vi alla tilltalas den förkortningen på skolan. En VM är ansiktet utåt i en butik, stylar skyltdockor, skyltfönster, har koll på kampanjer och ser till att butiken håller en "röd tråd". Är det kampanjer på en speciell möbel eller ett speciellt klädesplagg, ser VM till att delar utav butiken fokuseras på just dessa varor.
 
Jag lever just nu, med andra ord, min allra största dröm. Och fast jag vet exakt precis vad som fått mig hela vägen hit så är jag ändå öppen för massvis utav förslag på vägen. Jag tror mig just idag veta exakt vart jag kommer hamna om två år, alla har vi ju en dröm, men det ska bli intressant och se hurvida tiden går och vart man tillslut kommer fästa sina fötter.
 
Ser framemot en lärande, spännande, rolig och jobbig tid häruppe ♥
 
Vi hörs snart igen, Puss
 
 
 
 
 


RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!