SPARA vs SLÖSA -SLADDLAMPA.

Vilken väljer du?
 
Jag valde classes, såklart. Hänga i tak, ligga på bok eller hänga i krok. Genialt.


FÖRETAGARE FÖR EN DAG.

Så fort man kan pusta ut och bocka av saker som äntligen är förbi, dyker det plötsligt upp nya, galna grejer häruppe. Och det är väl det som är det roliga. Förrutom provet i projektledning nästa vecka har vi även redovisning utav ett projekt vi gjort tidigare på tisdag, engelskainlämning på torsdagen, julskyltning måndagen efter, vernissage med egen produkt och redovisning för tvårona om "jag-är-skyltdockan"-projektet vi gjorde tidigare, samma vecka. Min kalender skriker.
 
Icke att förglömma FFED (företagare för en dag) som gick av stapeln idag. Tror vi alla kom helt ovetandes till klassrummet imorse om vad som väntade oss dagen i all ära, samt morgondagen. I grupp om 5-6 personer skulle vi, inom 45minuter, förvandla klassrummet till en "marknad". Där varje grupp skulle tillverka en produkt vi senare skulle försöka "sälja" till våra mentorer, Lasse & Gordon.
 
Vi brainstormade snabbt, kollade efter vad vi hade och vipps, tackvare två stolsdynor i fusk-fårskinn som låg skräpandes i min bil, hade vi plötsligt en ide. Nu skulle vi sälja. Så, 45 minuter senare hade vår dekosal förvandlats till en mini-galleria med alla olika sorters produkter. Här handlade det om att "sälja sig" och få Lasse & Gordon att välja just vår produkt. Såhär såg det ut.. (mobilkamera)
(Bjuder på den här)
 
Man kunde även köpa cake pops & en present-app till mobilen..
 
Få healing (bästa montern) och putsade skor...
 
Tro det eller ej, men VI VANN. Dock var detta var bara en "för-övning" till vad vi senare skulle göra. Efter lunch var det allvar, då skulle vi i samma grupper, komma på ytterligare en ide vi imorgon (fredag) skall kunna sälja under 4 timmar, runt om i dalarna.
 
Vi ska mellan 10-14 imorgon:
  • Sälja något vi köpt (som vi utvecklat vidare) eller...
  • Sälja något vi tillverkat
  • Uppträda
  • Lära ut något
  • Jobba ex. hushållsnära tjänster
 
Med andra ord, göra något vi kan tjäna pengar på. Vi spånade givetvis vidare på Dalastjärten, men då vi enbart fick använda oss utav 50kr/person (vilket skall redovisas) fick vi bortse från den. Istället bestämde vi oss för att fortsätta köra "dala-spåret" och tillverka dalahästar i filt, med äkta kurbits-band i snygg förpackning, som julpynt inför julen. Imorgon står vi i Rättvik och säljer våra produkter. Så galet kul.
 
 
Vi har under hela eftermiddagen producerat och äntligen är vi klara inför morgondagen. Lasse berättade för oss idag att gruppen som tjänat mest genom åren i detta projekt, med samma förutsättningar som vi, cashade in 16.000kr på fyra timmar. Han ville givetvis inte berätta vad dem hade för produkt förens imorgon när vi kommer tillbaka på eftermiddagen. MEN SEXTONTUSENKRONOR!! Wish us luck.
 
Så, vårt andra projekt idag såg ut såhär..
Jag älskar dalarna. Jag älakar dalahästar. Jag älskar kurbits. Jag älskar att pyssla. Jag älskar skolan. Jag älskar att jag valt rätt utbildning. Jag älskar mitt liv här uppe. Jag älskar att jag tog steget...
 
Fortsättning följer, imorgon gäller det, puss.
 
 
 
 


PAKETLYCKA.

Jag tillhör barnen som aldrig haft en paketkalender när jag var liten. Säkert hälften utav alla mina gamla barndomsvänner hade varje decembermånad en drös med paket som hängde hemma på väggen och jag var så avundsjuk kommer jag ihåg. Jag och syrran var nog ganska bortskämda med mycket annat när vi var små, så såhär i efterhand förstår jag varför mamma och pappa slopade den iden. Dock hindrar det inte mig själv från att göra en till mina egna barn sen. Ser förbannat mycket framemot det.
 
Bara för att det är lite kul och för att vi vuxna inte köper julklappar åt varandra längre har jag bestämt att vi faktiskt ska ha en även här hemma i år. Tolv paket innan jul. Ska bli fantastiskt spännande och se hur V knäcker en tolv-pakets-gåta när man som karl tydligen har nog svårt att inhandla ett ellet två. Bara fantasin sätter gränsen.
 
Sådär, familyroom.se, hade kitet jag behövde, 49kr.
 
 


LASTPALLSNOJA.

Tänkte ta tag i saken och göra mig ett bord till vardagsrummet hemma av två lastpallar och fyra hjul. Älskar hur materialet bryter av det vita och självklart vill jag behålla den ljusa fina träfärgen, om möjligt. Lite liv, lite glädje och en mer varmare känsla. Förhoppningsvis kommer min dille på lastpallar sluta i fler projekt, drömmen skulle vara sängram/podie till sovrummet. Men det får visa sig. Sådär. In med det naturliga, råa och industriella i dem genomgående vita och ljusa miljöerna. För titta så snyggt det kan bli.
PUSS
 

 


RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!