SKYLTNINGSVECKA.

Klassen har haft skyltning i Insjön och Orsa under veckan och ikväll blev vår entré och vårt fönster helt färdigställt hos vår butik Gripsholm. Det är så roligt att komma in i en butik utan någon som helst föraning om hur det vill komma att se ut när det är helt färdigtställt.
 
För att vara vår första riktiga skyltning så måste jag säga att vi är hemskt nöjda. Man kan mer än vad man tror och jag känner mig så jävla hemma i dem där fönstren. Det är så kul att plocka varor, mixa, matcha och sätta pricken över i:et. Jag är nog enormt pedantisk när det gäller placering utav produkter och val utav färg, måste jag erkänna.  Det är väl både en för -och nackdel kan jag tycka. Då man kan bli riktigt besviken samtidigt som man ser hur saker och ting, redan innan, passar eller inte passar ihop med varandra. Men allt är relativt och allt går att lösa, tur är väl det. Huvudsaken är att man har kul och utvecklar sin kreativitet. Vi är inte i mål än.
 
Tänkte jag skulle visa er lite före -och efterbilder. Ha i åtanke att vi, i denna butik, var ganska begränsade med deras sortement trots att den är överöst med produkter. Det går liksom inte att trycka in allt i ett fönster och att temat "fars dag & julklappar" är ganska klurigt att fånga upp när butiken till största del är väldigt feminin.
 
Före.
Efter.
Nästa styling var i butikens entré. Två sidor, ganska svårt OCH frustrerande på grund utav det trånga utrymmet och skjutdörrar som öppnades och stängdes. Men det gick.
 
Före -och efter sida 1. Vi ville får bort det romantiska och lyfta fram det lilla utav den barnsliga sida som fanns i butiken, tillsammans med en mer mörk, grå och rustik känsla, i sammanhängande mönster och former. (Tyvärr är efterbilden inte tagen i helt färdigställt läge har jag märkt, men den får duga).
 
Före sida 2.
 
Efter sida 2.
 
Och sist men inte minst, kom ihåg...
 
Nu: en kopp te och planera den lediga morgondagen
Puss på er
 
 

 
 
 


VINTERLAND.

Jomenvisst, imorse vaknade vi upp i en hög utav snö, så himla härligt. Jag och min bästo gick en prommis vid 8-tiden och fick för oss att göra snögubbar. Det är helt sjukt hur mycket som kan förändras över en natt. När vi kom tillbaka meddelade skolan oss om att vår skyltvecka, som skulle gå av stapeln i Orsa & Insjön idag, var inställda. Ingen hade nog räknat med all denna snö. Är ganska tacksam att skolan kom fram till det beslutet idag, det har verkligen vart kaos. Men roligt också.
 
 Vad har hänt sedan sist? Jag tycker det händer saker hela tiden. Massa projekt och uppgifter, förstår inte att man hinner med. I lördags var det lyxshow i Borlänge, det största projektet klassen gjort sedan vi börja. Modevisning, liveband och aktiviteter. Gissa om vi var glada när klockan slog 15.00 i lördags och projektet var förbi? Saker och ting blir inte alltid som man tänkt sig. Det får vi lära oss ofta. Trots alla med -och motgångar i just detta projekt vart det succe i lördags, alla var så lyckliga. Min systerdotter Frida var på besök, fick klä skyltdocka i skolan, vara med på exponeringslektionen och gå modell för Djurmagazinet på lyxshowen på lördagen. Hon var bedårande.
 
Annars har vi som sagt skyltningsvecka på g och förhoppningsvis kan vi ta oss ut med bilen imorgon. Jag och två tjejer till skall skylta och göra en entré i en butik på Hjultorget vid namn Gripsholm, ska bli riktigt kul och lärorikt. Tror inte man förstår själv hur mycket man utvecklas inom det här när man är så uppe i det, men så fort något dyker upp hittar vi ofta en lösning snabbt och kreativiteten flödar gång på gång. Sagt det förr och säger det igen, jag är så jävla lyckligt lottad.
 
Förrutom skyltningsveckan har vi även ett projekt i kommunikativt ledarskap. Denna gången blir det också vernissage men i form utav en produkt och en monter. Vi har alla i klassen blivit indelade i åtta grupper om fem i varje. Tillsammans skall vi, innan 22 november, utveckla/framföra en produkt under temat Sustainable Fashion. Tanken bakom temat är att återvinna något gammalt och göra något nytt och hållbart utav det.
 
(Denna symbol kanske inte säger mycket idag, men kan komma att göra det efter den 22 november)
 
På redovisningsdagen (vernissagen 22 december) betygsätts vi beroende på monter och produkt. Kanske har vi något genialt i tankarna? Det får ni snart se, vill inte avslöja något ännu. Lärare, företagare från branschen, samt press kommer medverka under den dagen. Kanske har vi en ide dem vill köpa utav oss? Det vill jag iallafall tro.


FAGERSTAFREDAG.

Fantastiskt att vara hemma. Rensa tankar. Umgås och träffa alla jag tycker om. Jag saknar allt och alla jag har däruppe, det säger ganska mycket om att jag trivs. Allt är inte solsken hela tiden oavsett hur mycket man älskar det man håller på med och veckan som vart var tuff och jag vet att den kommande bör bli desto tuffare.
 
Men på lördag, när allt är över, ska jag fira. Ville bara visa att jag lever och att jag kommer fortsätta uppdatera er när tiden hinner ifatt. Ofta kommer annat emellan som är viktigare att fokusera på och hur sjukt den än låter och hur mycket data-tid jag kanske borde tillåta mig ha, så existerar den inte nu. 
 
Nu är det full fokus på lyxshowen nästa helg. Hitta en kvalificerad yrkespraktik inom visual merchandising till andra omgången i vår. (Förslag mottages gärna?) Skriva klart ett arbete till Malin. Spåna på idder till vernissagen i november. Brainstorma källarprojektet i leksand och lära mig mer om projektledning. Dessutom få en större inblick i mitt framtida egna företagande och spåna ideer kring det. Och lära mig slappna av och samtidigt försöka vara människa också...
 
PUSS och ha en fantastisk helg.
 
 
 


STUDIERESA.

Hej hopp pillesnopp.
 
Imorgon bär det av mot Ullared och Gekås på studieresa med klassen. Skall bli fantastiskt roligt att inte bara handla, utan dessutom få kika in bakom väggarna och höra historien kring dess framgång. På vägen ner besöker vi även köpcentrumet A6 i Jönköping och på fredag förmiddag hänger vi på Kungsmässan i Kungsbacka.
 
Allt är så jävla kul och jag är så jävla exalterad. Kan inte förstå att månaderna flyger i väg och att vi snart kämpat oss igenom 1/4 utav utbildningen. Sen är jag klar. Sen gör jag det jag vill. Det jag alltid drömt om. DET är det som håller upp drivkraften i mig.
 
 Vi hörs snart igen, puss
 


STOOR & SKYLTSTÄLLET.

Mycket ska vi hinna med och under torsdagen var vi bland annat på besök hemma hos vår lärare i exponering Maliin Stoor och i hennes studio. Vilket hus. Vilken inspiration.
 
Det var otroligt inspirerande att höra allt om företagande, hur man får arbetet att fungera med småbarn och familj, vad som krävs för att orka starta eget, vilka möjligheter det finns och vad man kan stöta på under vägens gång. Jag har ju alltid sagt att jag vill slopa ideen med eget företag, men när man lyssnar på någon som vart med ett tag och om man har en ide som kan fungera, så låter det förbannat kul. Alla är vi nybörjare i början.
 
Samtidigt slog det mig att vi faktiskt fått erbjudande om att få gå en kurs i eget företagande på skolan i slutet utav oktober om vi vill. Och självklart är det något jag kommer  vara med på. Jag tror jag besitter en ide jag vill utveckla och jag hoppas jag kan få hjälp med att komma vidare. Sen får vi se hur det går, det kanske inte alls passar mig.

Vi  besökte dessutom Skyltstället i Borlänge, där dem gör skyltar och printers till olika företag. Det var riktigt intressant att se dem trycka upp vinylplast och se hur dem arbetar i pelxi och frigolit. Ganska galet kanske att man kan tycka detta är superinspirerande, vad vet jag.
 


JAG-ÄR-SKYLTDOCKAN.

Förra fredagen var det dags och skyltdockorna vi gjort i ordning skulle stå färdiga på skolans vernissage. Ämnet var "jag-är-skyltdockan", då vi skulle beskriva oss själva igenom dockan. Måste säga att det var ibland dem roligaste uppgifterna hittils och jag hoppas vi få något liknande uppdrag igen. Det är helt otroligt vilken kreativitet som flödar på entreprenörskolan och det är så roligt och se vartifrån alla får sina ideer.

Det här är min färdiga docka. Hon stod vid entren och bjöd på lakrits när gästerna kom.
Vad är tanken bakom min docka? Jo. Som det står på skylten nedanför så symboliserar allt det vita "den vita bas" (genomgående grundfärgen) jag gillar, det svarta för jag älskar att bära svarta kläder och för jag älskar kombinationen av svart och vitt, det rosa för min glada personlighet och allt laktits symboliserar hur mycket jag tycker om godis.
Hon är heltäckt i lakritssnören, lakritsrullar, mintstänger, lakritspatroner, lakritsfiskar och pingvinlakrits. Samtidigt som det var roligt att jobba med godis, var det svårt att veta hur man skulle få det att fästa. Innehållet i allt lakrits fäster inte ens med det starkaste lim du kan tänka dig, så i slutet fick jag ta till häftpistolen. Det gick väl ganska bra det med.
 
Här är några av klassens fantastiska kreationer -var sak med sin historia:


TJEEENA.

Jag har inte glömt er. Dessvärre glömt datorn hemma i fagersta och kan därför inte uppdatera allt som här dem senaste dagarna för er ännu. Alla bilder. Allt. Ligger på datorn. Superirriterande.

Idag har iallafall bästa grodan vart på besök med sin mamma & pappa. Hur jäkla underbart som helst varje gång.

Men vi hörs snart igen.
PussRSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!