SNYGG-HÄNG

Något jag alltid tyckt vart en supersnygg detalj i ett sovrum är en klädställning. Då snackar vi en schysst och prydlig en -ordning och reda. En typisk tjejgrej. IKEA tycker jag har en hel del snygga och prisvärda klädställningar, som passar dem flesta i både färg och smak. Har man råd att lägga pengar på en lite mer dyrare variant utav klädförvaring, är ju IKEAS klädförvaringssystem STOLMEN en solklar vinnare i den kategorin. Funkar likväl i en walk-in-closet som en öppen detalj i sovrummet.


När jag fick för mig att vända upp och ner på hela mitt sovrum igår ihopp om att finna en någolunda enklare lösning på ett gansa vanligt problem, nämligen yta, hittade jag äntligen på mina egna klädställningar (såhär efter ett år ungefär) jag köpte till förra lägenheten. Så längre bort än under sängen var dem inte. Dessa är utav märket IKEA RIGGA (på bild ovanför) vilka föll mig mest i smaken då jag gillar det "kromade" att dem är utrustade med hjul.Jag skulle kanske inte direkt vinna ett pris i varken "SNYGGAST-FOTOSESSION" eller "BÄSTA FOTOGRAF". Men ville bara dela med mig utav själva principen och får er andra att förstå att det verkligen är en supersnygg atteralj. Tror jag alltid  tidigare klassat allt detta som en shabby-chic-grej (varpå jag aldrig tidigare förstått hur snyggt det är) men jag måste nog medge att jag har fel där. Kanske för att jag är en utav dem som verkligen avskyr den genomgående inredningsstilen. Men nu är det andra tider och man kan faktiskt ha dem även fast man är som jag och gillar det minimalistiskt vita, stilrena och moderna.

Och på tal om shabby't lär jag ju dessutom erkänna (så ingen missförstår mig) att jag verkligen trivs att vistas i en sådan miljö. Men skulle inte själv förmå mig köpa gamla slitna grejer. Eller nya, som jag senare ska förstöra för att dem ska se gamla ut? Jag är som sagt noll insatt i det där. Men det är så roligt att alla gillar olika. Fan vad tråkigt det skulle vara annars.

Här kommer ett sjukt elegant foto på bland annat klädställningen IKEA RIGGA:


Det var allt för mig, puss.MED EGEN VILJA

Det bästa med att blogga om vad som helst och inte bara om inredning (som förut) är att det finns så sjukt mycket man kan skriva om. Man kan dessutom skriva när man vill och när man känner sig som mest motiverad för det. Jag har förtillfället världens största idétorka och i samband med en nackspärr från helvetet känns det inte sådär värst lockande. Men det kommer. Man har ju legat på botten ett tag och det tar en tid innan man når ytan igen och ikapp alla er andra med fantastiska bloggar jag läser. Man har så mycket att ta igen. Så mycket man missat. Alla nyheter, alla trender och allt annat man sopat under mattan så otroligt länge.

Helgen var iallafall så otroligt bra och här kommer lite bilder på delar utav min BÄSTA familj och framförallt med fokus på Rasmus som var så duktig och sjöng brev från kolonin som Cornelis Vreeswijk på vår höstfest ♥

 


MÅNDAG IGEN

Vilket betyder att det snart är dags för jobb. Mitt internet har vart nere i helgen, varpå jag inte kunnat uppdaterat bloggen. Men nu tycks det fungera igen och jag hoppas jag skall orka slänga in ett inlägg senare ikväll igen. Jag lever iallafall och helgen vart fantastisk på alla sätt och vis.

Vi hörs senare, puss


A HAPPENING!

Dagen i all ära. Men varför regnar det igen? Varför regnar det idag? Känns som om att folk i min lilla stad har sett framemot denna dag hur länge som helst då rock med livstid går av stapeln och då FÅR det ju bara inte regna. Tror dock man inte bangar för det, men visst lockar det inte direkt. Jag kommer iallafall vara där och jag kommer iallafall ha superroligt och jag kommer iallafall INTE tjura över regnet. Regnet kommer INTE förstöra min dag idag. Därav frånvaron i bloggen under dagen.

Först och främst sa jag ta mig ner mot stan och se min systerson framföra brev från kolonien som Cornelis Vreeswijk på småstjärnorna. Han är så otroligt duktig.

Så må solen vara med oss ikväll eller iallafall uppehållet. Snälla lasse, håll tummarna för oss:
Trevlig helg på er allihoppa!


LOVAT ÄR LOVAT

Planerna med nya bloggen från början var väl att hålla mig lite mer laid back (som dem säger i staterna) men visst är det väl ändå lockande att visa er hur jag bor nu. Jag kan ju faktiskt bestämma själv, även denna gång, vad jag vill visa. Grejen med att blogga om inredning är ju dessvärre att (bland annat) visa sin egen och inspirera andra. Så vafan.

Det var ju ett tag sedan jag bloggade och det har ju hänt en del under den tiden jag valde att sluta. Ni är många som frågat och jag kan väl i runda slag lista upp lite vad som hänt i mitt liv sen vi hördes av senast:
 

-Jag flyttade från världens finaste hus och det kommer dröja länge innan jag kommer över det och överhuvudtaget förstår varför jag inte bodde kvar själv. Och det är helt sant. Därefter valde jag att lägga ner bloggen då jag inte längre kände något behov utav att spegla något jag inte längre hade kvar. Bara en fråga om något rörande huset kunde förstöra min dag där ett tag.  Så den är inaktiv, men finns fortfarande kvar på nätet, med syftet att jag skall spara alla bilder innan den stängs för gott.

-Efter försäljningen köpte jag en fyra längre upp i stan, men vilken (som jag befarade) vart förstor för att underhålla, så den sålde jag kring nyår. Ni har kunnat se några bilder där ifrån i min gamla blogg.

-Jag som aldrig skulle flytta in i en tvåa igen fick bita i det sura äpplet när jag kom över en supersnygg lya i mina gamla kvarter. Där bor jag nu och trivs som fisken i vattnet. Det finns inte så mycket man kan göra med två rum och kök, men jag ville bo billigt och valde att ta det steget så länge. Därför är det svårt att inspirera er på samma sätt jag gjort förut. Men ha tålamod. Det finns alltid saker att göra för det. 

-Och för det sista: min kanin har dött, för en månad sedan. Min gamla bloggmodell.Nåväl, hoppas ni som undrat är någolunda nöjda med svaren. Känner att jag inte behöver gå in något mer på det. Alla vet hur det känns när livet inte riktigt blir som man tänkt sig. Ta vara på varje dag och ta aldrig något för givet. Här kommer iallafall några bilder på mitt (nästan klara) kök jag gjort iordning:


Före:
Vita luckor och köksö.


Efter: Då jag utav erfarenhetssjäl vet hur lite man använder sin köksö (i middagssyfte) valde jag istället att bygga om köket så jag skulle kunna få plats med ett vanligt köksbord. Jag tycker det är trevligare att sitta tillsammans, mittemot varandra och äta. Inte på rad sådär.

Då hall, kök och vardagsrum sitter ihop i en öppen planlösning förstår jag givetvis tanken bakom denna konstellation också. Men jag tyckte inte den passa mig. Valde dessutom att byta ut luckorna till matt-svart, för att bryta av det annars genomgående vita i lägenheten. Köksbordet är en måttbeställd bänkskiva som är fäst i sidan utav köksbänken. Tanken bakom bänken som "går ut" i rummet är att, det lilla man kan kalla hall, ska bli mer levande och fylla extra funktioner.Det får duga sålänge, puss & kram.


JAG TROR MITT HJÄRTA BLÖDER

Dock utav lycka. För det första över att ha fått kalasat med världens bästa och goaste 8:a åring, överväldigad utav paket och tårta, vilken lycka. Som om att inte det vore nog har bloggen gått på högvarv idag och det har jag att tacka alla er gamla läsare för och då menar jag alla er som tidigare hängt med på mina upptåg i min gamla blogg. Tack för alla inlägg ni tillägnat mig idag och alla fina kommentarer. Det är guld värt. Det känns superroligt att vara tillbaka och trots att jag väljer att inte lägga ner all min energi på inredning denna gång så lovar jag att inte göra er besvikna. Och med det menar jag att jag kan skriva om vad jag vill när jag vill och tror det kommer bli roligare så i längden. Dels för min egen del. Så tack än en gång, tack alla ni unika 533 personer som hittils har besökt min blogg idag. Och alla ni andra. Det är helt otroligt roligt.

För det tredje och ännu en lycka i följd befinner jag mig just i denna sekund i stockholm, i kista närmare bestämt och har det riktigt gott. Kista galleria -vart har du vart hela mitt liv? Herregud, affärerna tar liksom aldrig slut. Ett extra plus var såklart också att jag fick trycka 13 bitar sushi. Mumma!


På återseende mina kära, stor puss.KÄRA LILLA DU

Idag blir min lilla frida stor, mosters älskade unge. Åtta hela år och man tycker det var igår hon var sådär liten och hjälplös. Åren går så otroligt fort. Skrämmande. Idag är precis hela dagen din, bara din.
G R A T T I S ♥Mina godingar utanför kalmar slott, sommaren 2010.ÄLSKADE THÅSTRÖMVÄGGORDSDJUNGELN

I dagsläget finns det så sjukt många sidor på nätet som erbjuder väggord, väggdekorationer och wallies för en billig peng. Sidorna är många och det är svårt att veta vilken sida som är bäst. Vilken är bäst? Jag har erfaranhet utav tre av dem uppradade företagen här nedan och det ÄR faktiskt skillnad, i både kvalitet och pris. Ett tag tog väggorden iprincip över mitt liv och jag var helt manisk i dem. Idag äger jag faktiskt inte ett endaste och är för tillfället ganska mättad på dem. Men det är förmodligen något som kommer och går och kanske sitter det något på väggen igen en vacker dag. Det vet man aldrig.


Jag har aldrig köpt ett färdigt väggord, utan kostat på mig flera egendesignade. Det är lite roligare att sätta sin egen personliga prägel på det, tycker jag. Men visst finns det även färdiga ord och wallies som faller en i smaken också. Om det är något utav företagen här ovan som jag verkligen rekommenderar, så är det my first room. Jag tror dessutom dem är ett utav dem första företagen bakom alla dessa väggdekorationer. Det var iallafall det första jag handlade utav, det första jag upptäckte, när jag var som mest inbiten och förmodligen det enda jag skulle välja än idag. Jag har sett massvis och idag kan du till och med bjuda på väggordsauktioner på tradera. Men det ÄR skillnad, det är ett som är säkert. Så använd sunt förnuft om du vill tjäna på det i längden. För vittne till en (svindyr) väggdekoration som palla ett dygn på väggen, är jag och det är inte roligt.

Här kan ni skåda två utav dem otroligt många väggdekorationer som har förgyllt mina väggar under åren. Dessa två är båda designade via my first room och kostar några kronor, beroende på storlek och färg. För att tillägga så är bilden till höger iallafall en utav dem bästa låtarna i hela världen.BALKONGHÄNG

Kvällen var planerad länge och den vart precis som vi föreställde oss. Supertrevligt. Har nog inte förstått än att denna goa lilla tjej har slutat från mitt skiftlag och skall ut i utbildningsvärlden om två veckor och bli polis. Men hon befinner sig ju inte mer än två timmar bort, om det skulle vara så att man saknar henne ibland. Vi hade iallafall inte kunnat få en härligare kväll och tack alla andra inblandade och tack solen för att du lös precis hela dagen igår. Fantastiskt!KOMMER NI IHÅG?

Det är så sjukt mycket man glömmer bort, men också blir påmind om titt som tätt. Som det här till exempel. Det är nog det absolut roligaste projekt jag någonsin haft för mig och visst får man en tår i ögat när man kommer över bilder som speglar så otroligt många minnen, så otroligt mycket tid och planering.

Om jag fick välja något i inredningsväg, som jag fick hålla på med konstant, skulle jag definitivt välja lekrum/barnrum. Förhoppningsvis var detta varken det första eller sista jag gjorde. Men kanske det första och sista i just denna konstellation. Ideerna är många och det finns så otroligt mycket man kan göra i denna kategori. Bilderna ligger på lager och det är väl dags att ta bort dem gamla och slänga in nya. Men det är ju såklart alltid okej att minnas, återigen inspireras och glädjas över vad man faktiskt en gång åstadkommit. Det är lycka det.Om minnet sviker, är alltså detta ett projekt jag gjorde i mitt gamla hus under hösten/vintern 2009. Här i min gamla blogg kan ni (återigen) läsa allt om hur jag gått till väga och hitta andra kanske intressanta projekt.JTP DESIGN
Motivationen gällande inredning har verkligen vart noll den senaste tiden, men börjar sakta men säkert komma krypandes igen. Kanske behöver man ett avbrott ibland för att återigen finna glädjen i det man brinner för.

Man blir ju dessutom extra glatt överraskad när man upptäcker att en person, vars inredningsblogg jag tidigare följt slaviskt, helt plötsligt öppnat sin egen inredningsbutik på nätet. Och jag bara älskar den. Hela butiken speglar hennes eget hem och smak och tycke och det glädjer mig att hennes önskan gått i uppfyllelse. Har du (som jag) inte tidigare besökt hennes butik så är det absolut dags att göra det. Dessutom följa hennes egen blogg.

YOU GO GIRL!FANTASTISKTKALORIBOMB DELUXE

Kräftskiva igår i goda vänners lag. Hur trevligt som helst. Och varför är jag ägare till en svindyr kamera när jag aldrig någonsin använder den? Nåväl, en liten bild (och ett gott recept) på en mycket stor (och god) efterrätt får tala för alla dem bilderna jag INTE tog under kvällen.Vit chokladpannacotta, ca 15 pers.

-10 st gelatinblad
-5 dl grädde
-5 dl mjölk
-400g vit blockchoklad (fazers rekommenderas) 
-1 dl strösocker
-Bär, efter behag och smak. I detta fall 400g blåbär/hallon.

Lägg gelatinbladen i blöt i 20 minuter. Koka sedan upp mjölk och grädde i en kastrull. Häll sedan i socker och bryt ner chokladen. Rör om tilla chokladen smält. Krama ur gelatinbladen på vätska och lägg dem i kastrullen. Rör om igen. Häll upp i portionsskålar och låt stå i kylen i minst 4 timmar. Jag rekommenderar att göra iordning "grunden" en dag innan förtäring.

När pannacottan stelnat, på med bär (efter tycke och smak) och i detta fall, chokladprickar. Låt fantasin flöda. Smält choklad, koka upp bär och häll på eller ät den som den är.


Lycka till!TAVEL-TIPS

Jag slänger väl in ett kvällstips såhär några timmar innan man ska upp och slita igen. För att vara "lite tillbaka" i det kreativa träsket igen så att säga.

Nåväl, kanske en ide som någon tidigare sådat, dock inte jag själv, jag lovar. Tanken slog mig när pappa hjälpte mig upp med hyllorna idag, hur jag skulle kunna vara säker på att tavlorna (som tar stöd mot hyllplanen, läs: IKEA LACKHYLLA) stannar där dem är och inte åker i golvet.

Jo: En sladdgömma. En för tak, med självhäftande tejp bakom. Kan kapas i önskad längd såklart. Helt perfekt framför min otroligt fina nyinköpta håkan hellström tavla. 

 JAG BLOGGAR IGEN

Och det är helt sant. Officiell bloggare igen fast under lite andra förhållanden. Denna gång inte bara med fokus på inredning och design, utan allt det där andra som gör livet värt att leva. Jag tror det kanske kan bli lite roligare då, lite roligare i längden iallafall. Man tröttnar lätt. Ett inlägg när lusten faller sig på om det mesta som rör mig, berör mig och allt det där andra jag tycker om. Och den listan kan göras lång.

En ny blogg, från ett nytt ställe, i ett nytt liv med helt nya erfarenheter och möjligheter. Om en strävan att få hålla på med det jag tycker om, återigen få dela med mig utav den lilla kunskap jag besitter och kanske någongång nå målet och hitta MIN mening med livet.

Jag hoppas ni följer med mig igen!
Puss Sofie(Ha överseende med att bloggen fortfarande är under lite konstruktion tills vidare)RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!